18.000 de lei de locuitor: lecţia, după unii, paradoxul Budila

Budila este o comună din judeţul Braşov situată la aproximativ 20 de kilometri de reşedinţa de judeţ, pe drumul ce leagă Braşovul de Buzău. Cu o importantă comunitate de romi (chiar dacă aceştia s-au declarat la recensământ, în cea mai mare parte, români), Budila era una din cele mai sărace localităţi din judeţ. De fapt, în judeţul Braşov exista o zonă săracă în jurul oraşului Rupea, plus comuna Budila, în ciuda faptului că aceasta are o istorie interesantă, cu un grof care a lăsat un castel ce atrage în zilele noastre şi un număr de turişti în mai puţin cunoscuta localitate. În 2012, primar al localităţii a fost ales liberalul Irimia Marşavela. Mulţi s-au arătat sceptici, deoarece edilul nu era nici măcar absolvent de liceu şi se gândeau că nu va face faţă unei asemenea provocări. În plus, acesta este şi de origine romă, iar zona se confruntă cu o discriminare a acestei etnii, motiv pentru care doar 6% din locuitori au declarat că sunt romi, deşi comunitatea este una foarte mare.

Evenimentul de informare cu privire la stadiul implementarii proiectului "Cheia viitorului- Incluziune sociala in comuna Budila"

Astazi a avut loc evenimentul de informare cu privire la stadiul implementarii proiectului "Cheia viitorului- Incluziune sociala in comuna Budila". Multumim pentru participare doamnelor director ale Scolii Gimnaziale, doamnei director a Gradinitei cu Program Normal Budila, domnului inspector scolar Muntean Claudiu, cadrelor didactice, doamnelor psiholog, coordonatorului din partea Asociatiei Sprijin si Dezvoltare si personalului primariei. In cadrul evenimentului, s-a adus la cunostinta faptul ca s-a obtinut autorizatia de construire si s-a initiat procedura simplificata pentru infiintarea gradinitei. De asemenea, s-a prezentat activitatea desfasurata de cei 2 psihologi, de profesorul de dans si de profesorul de sport din cadrul proiectului.

 

Comunicat rezultate - Seminar de informare urmat de o conferință de presă

 

Primăria Comunei Budila în parteneriat cu Asociația Sprijin și Dezvoltare au organizat în data de 31.01.2022 seminarul de informare al proiectului „Cheia viitorului – Incluziune socială în comuna Budila”. Seminarul a avut loc în incinta primăriei comunei Budila, județul Brașov.

În cadrul acestui eveniment s-a prezentat proiectul cu obiectivele și activitățile aferente, precum și finanțatorul. Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 999,355 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală.  Obiectivul proiectului este creșterea incluziunii și abilitarea romilor vulnerabili și a persoanelor care trăiesc în condiții socio-economice similare, din comuna Budila, prin furnizarea de servicii integrate pentru aceste familii vulnerabile și dezvoltarea capacitatii individuale a membrilor familiilor. Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, începând cu 01.01.2022

 

Cheia Viitorului - Budila


Proiectul este derulat de Comuna Budila în parteneriat cu Asociația Sprijin și Dezvoltare din Brașov. Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 999,355 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului este creșterea incluziunii și abilitarea romilor vulnerabili și a persoanelor care trăiesc în condiții socio-economice similare, din comuna Budila, prin furnizarea de servicii integrate pentru aceste familii vulnerabile și dezvoltarea capacitatii individuale a membrilor familiilor. Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014-2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusive a autorului.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, începând cu 01.01.2022


www.eeagrants.ro
www.frds.ro
Despre noi

  • Despre proiect
  • Galerie foto
  • Noutati
  • Parteneri
  • Presa
  • Contact

Parteneri

  • Lider de proiect - Comuna Budila
  • Partener de proiect - Asociația Sprijin și Dezvoltare

Contact

 

Manager proiect

Benia Alexandra Aveluta - 0786186833

 

Accesibilitate

Select language